Вести

Ђурић: Партије окупљене око Ђиласа су против сопствене државе

Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Невена Ђурић рекла је за РТС да смо у недељу обележили 25. годишњицу почетка НАТО бомбардовања, као и да је након бомбардовања уследио низ ужасних догађаја. Наводи да су то теме око којих би требало да постоји консензус у друштву, али да га нема.

Ђурић је рекла да смо у недељу обележили 25. годишњицу страшног догађаја – почетка бомбардовања на СР Југославију.

"Тада је извршена злочиначка агресија којом је погажено међународно јавно право, нама су убијали људе, нама су покушали да комадају земљу и као што видимо, то питање и сама тема је данас практично проблем на многим местима у свету, видимо да о томе практично избегава да се говори”, поручила је Ђурић.

Подсетила је да је након бомбардовања уследио низ ужасних догађаја, као што је 17. март 2004. године када је покушано етничко чишћење на КиМ, па 2008. година и самопроглашење косовске независности.

"Да не говоримо о томе да су то све овековечили сада у недељу тиме што су такозваном Kосову дали тај статус придруженог члана у Парламентарној скупштини НАТО-а”, додала је Ђурић.

Истакла је да су то теме око којих би требало да постоји консензус у нашем друштву, али да није таква ситуација.

“Од стране партија које су окупљене око Драгана Ђиласа. Ми смо и у недељу могли да чујемо само поруке којима јасно стављају свима нама до знања да су против сопствене државе и народа. Ми смо тог дана имали срамну поруку која је гласила, дакле то је просто скандал нема боље речи, где кажу да држава није држава ако жртвује своје људе. Дакле, њима није крив агресор који нам је убијао људе, њима није крив НАТО који нам је убијао децу, него су опет просто нашли кривце за све и у сваком тренутку у својој држави и у свом народу”, навела је Ђурић.

 

Полемика о томе ко су непријатељи државе

Ђурић напомиње да су "непријатељи наше државе људи који иду којекуда по белом свету и мољакају за помоћ и траже увођење санкција сопственој држави.

"Ви сте тамо седели поред Виоле фон Kрамон, рекла је Ђурић председнику Покрета слободних грађана Павлу Грбовићу. Ја сада не знам сада сте гледали у плафон или у под, али сте ћутали. Ниједну једну реч нисте рекли када је она изговорила да Косово није домаће питање Србије. Дакле, за нас Kосово јесте домаће питање Србије, јесте и биће. Док ви де факто признајете Kосово као независну државу. То за нас јесу непријатељи наше државе”, додала је Ђурић.

 

Позивани су на све консултације, то да ли ће да се одазову показује њихов став према грађанима

Ђурић истиче да су представници опозиције позвани на све консултације.

“Не само данас и не само за тај понедељак када буду те прве наредне консултације, апсолутно су добијали позив и за све консултације које су биле раније. То да ли ће они да се одазову или неће да учествују у самим разговорима – то је апсолутно њихова ствар. Тиме показују свој однос не само према Народној скупштини, већ према грађанима који су их ту изабрали”, навела је Ђурић.

Поручила је и да не сматра да су одбори Народне скупштине мање важна ствар, већ је то једнако важна ствар као и све остало.

“Што се тиче крађа избора, то је само мантра коју онако врте у круг, јер немају шта друго да пласирају, свесни чињенице да грађани Републике Србије никакво поверење у њих немају. Дакле, све оно што су радили у Народној скупштини током ове последње седнице, али и раније, је једно дивљање и једно насилништво које велика већина пристојних, трезвених, разумних људи у Србији ниједног тренутка не подржава”, навела је Ђурић.

 

 

 

 

 

Извор: РТС 1