Вести

ЂУРИЋ: У СРПСКОЈ НАПРЕДНОЈ СТРАНЦИ НЕМА МЕСТА ЗА НЕОДГОВОРНЕ И ГРАБЉИВЕ ФУНКЦИОНЕРЕ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је да владајућа странка стоји чврсто уз председника Александра Вучића и да никада не би подржала ниједног страначког функцонера који би покушао да приоритете државне политике "подреди личним интересима и грабљењу за власт".

Ђурић је коментарисао то што се општински и месни одбори Српске напредне странке изјашњавају о поверењу појединим министрима из те странке као што су Небојша Стефановић, Марија Обрадовић, Златибор Лончар...

Не желим да све стављам у исту раван, није исти случај код свих министара, али о тим стварима ћемо разговарати на страначким органима, рекао је Ђурић.

Поновио је да би се, да се нађе у позицији да губи поверење у странци, повукао са свих функција, и истакао да је Српска напредна странка прва странка која уводи принцип одговорности.

Уверен сам да ћемо и од председника Вучића чути детаљне информације не само о томе већ пре свега о плановима за развој и будућност Србије и о томе шта морамо у странци да унапредимо да бисмо били ближи грађанима и решавали конкретне проблеме, рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да је био погођен информацијама које су долазиле до њега у Вашингтон, јер се ради о људима који су му блиски не само у политичком смислу већ и лично.

Сматра да је Српска напредна странка показала разлику у односу на друге странке у претходном периоду и да има снаге да разговара о најозбиљнијим проблемима у својим редовима и док је на власти.

Желео бих да извучемо трајну поруку и да ово постане трајни преседан да се принцип одговорности успостави и према људима који обављају најзначајније функције и то је нешто позитивно што видим у свему овоме, навео је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк