Вести

ДР БИРМАНЧЕВИЋ: НАШИ ПРЕТХОДНИЦИ СУ САМО ПРИЧАЛИ, А МИ РАДИМО

Одлука Агенције за управљање лукама да у Шапцу направе међународно пристаниште, показује решеност да наши суграђани добију оно што су одавно очекивали, али од претходних власти нажалост нису добили, рекао је др Бобан Бирманчевић, повереник Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу.

- Лука која ће отворити Шабац као туристички град који има шта да пружи посетиоцима, биће пројектована средствима Владе Републике Србије до краја ове године. У току наредне године очекујемо почетак изградње луке, а крајем 2022. или почетком 2023. године имаћемо прве госте и прве бродове - најавио је др Бирманчевић.

Да ће Шабац постати град будућности, као што то најављују новински наслови, говори не само извесна изградња путничког пристаништа, већ и нова фабрика у граду на реци Сави. Председник Александар Вучић најавио је отварање кинеске фабрике Минт у Шапцу. Ова инвестиција имаће велики значај за Шапчане.

- Фабрика Минт је један од инвеститора који ће доћи у наш град и појачати индустријску зону. Наши претходници су само причали о индустријској зони, а истина је да је тих 600 хектара неопремљено. Највећи инвеститор Јазаки дошао је у Шабац захваљујући председнику Александру Вучићу, а да је било поштене и коректне сарадње од стране претходних власти, зона би сада била пунија - наводи др Бирманчевић.

Крајем марта биће познато са колико новца од повраћаја средстава од пореза на имовину располажу месне заједнице на градском, приградском и сеоском подручју. Шта ће бити са овим новцем, али и одговоре на друга актуелна питања, погледајте у емисији.

 

 

Извор: ГО СНС Шабац