Вести

ДР ПАЈИЋ: ДОК ТРАЈЕ ЕПИДЕМИЈА У ШАПЦУ, ЈЕДИНА АКТИВНОСТ ГРАДСКОГ ОДБОРА ЈЕ ПОМОЋ СУГРАЂАНИМА

Од почетка епидемије вируса Корона у Мачванском округу имали смо 2508 позитивних суграђана, а у самом Шапцу преко 1600, што је преко 60 одсто свих обoлeлих у округу. То говори да као град нисмо на време одреаговали на сва упозорења која су нам стизала из референтних установа, изјавио је др Александар Пајић, кандидат Српске напредне странке за градоначелника Шапца.

Како је др Пајић нагласио, лоша епидемиолошка слика у Шапцу могла је да буде избегнута да се Небојша Зеленовић, командант градског Кризног штаба није понашао неодговорно од самог почетка. Зато смо дошли у ситуацију да нам поред шабачке Опште болнице требају додатни капацитети, због чега је отворена привремена Ковид болница у сали Економске шкoлe. А упркос лошој епидемиолошкој ситуацији у граду, партија Небојше Зеленовића спроводи предизборну кампању у местима на којима је Управни суд наложио понављање избора.

- Док траје овако тешка епидемиолошка ситуација за град Шабац, ми не желимо да учествујемо у политичкој борби. Приоритет Српске напредне странке је здравље Шапчана и ми немамо никакве друге активности везане за рад Градског одбора сем бриге и помоћи суграђанима тамо где можемо да помогнемо како би се ова ситуација у Шапцу поправила. Уместо да се сви заједно боримо против епидемије и да сви заједно утичемо на то да што безболније прођемо кроз ову кризу коју је Небојша Зеленовић изазвао у граду, он иде у села у којима ће бити поновљено гласање и шљунчи улице, асфалтира, коси гробља ... То су ствари које је Градска управа за 20 година морала да има решено - рекао је др Александар Пајић.

Више о овим темама, погледајте у видео снимку.

 

 

 

Извор: ГО СНС Шабац