Вести

Дружење са станарима Геронтолошког центра

У оквиру Међународног месеца солидарности са старима, обишли смо Геронтолошки центар у Шапцу у ком је тренутно збринуто 229 особа.

Савети за социјална питања и бригу о деци и популациону политику Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу, корисницима ове установе су однели колаче и провели пријатно поподне у дружењу са нашим најстаријим суграђанима.

Како је истакла Кристина Арсеновић, председница Савета за социјална питања, избегла и расељена лица, у протекле три године град Шабац је у фокус ставио потребе грађана из осетљивих група, међу којима су и пензионери.

- Град је обезбедио бесплатан превоз у јавном градском и приградском саобраћају за све пензионере, а у плану је организовање бесплатног викенда у бањама за наше најстарије суграђане. Посебно је значајна политика државе која се огледа у повећању пензија, исплати једнократне помоћи, а као што смо могли да видимо, пензионерске картице изазвале су велико интересовање због бројних погодности. Акције усмерене према пензионерима се овде не завршавају, јер није само реч о бризи за пензионере, већ и начин да искажемо наше поштовање према њима - рекла је Кристина Арсеновић.