Вести

ДРЖАВА ЈЕ ПОКАЗАЛА ДА БРИНЕ О СВАКОМ СЕГМЕНТУ ЖИВОТА

Захваљујући Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу, шабачка болница по први пут у историји добија магнетну резонанцу, прву у Мачванском округу. Ово је велика набавка дијагностичких апарата широм Србије, а циљ нам је да сваки крај добије мале дијагностичке центре. Тиме се смањује велика гравитација људи ка клиничким центрима у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу и они ће у сваком крају имати комплетну здравствену заштиту, рекла је Јелена Павловић, кандидаткиња за одборницу на листи "Александар Вучић - Шабац не сме да стане".

- Велико ми је задовољство да ће шабачка болница добити и ангио салу, прву у Мачванском округу. Овим ће се такође смањити број пацијената који се упућују у Београд и Ваљево како би се извршиле интервенције. Доласком ангио сале биће комплетиран мали дијагностички центар. Од прошле године почела је уградња пејсмејкера у шабачкој болници. Имамо обучен кадар који са успехом завршава те интервенције - истакла је Јелена Павловић.

Како је даље додала, држава је овим показала да брине о сваком сегменту живота и да је јако важно да сваки део здравственог система функционише како треба. Изградњом нове савремене болнице у Шапцу биће заокружен дијагностички центар и комплетирано пружање здравствене заштите. Одговорном политиком коју предводи председник Александар Вучић, када је реч о здравству набављене су велике количине најсавременије дијагностичке опреме, запошљавање кадра, чиме можемо да идемо раме уз раме са светским здравственим центрима.

- Ова одговорна политика брине и о пензионерима, о социјално угроженима, о студентима, а сведоци смо да се ради и на путној инфраструктури, што је значајно за нашу земљу и наш град. Долазак нових инвестиција зависи од путне инфраструктуре, и долазак инвеститора значи нова запошљавања. Србија и Шабац кренули су путем који не сме да стане - нагласила је Јелена Павловић.