Вести

ЕМИСИЈА "АКТУЕЛНО"

Радивоје Мићић, повереник Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу и одборник у Скупштини града и др Бранко Вујковић, заменик председника локалног парламента, истакли су да је након вишемесечне агоније, Шабац коначно добио власт која је у координацији са државом, јер само тако овај град може да постане град будућности.

– Задовољан сам резултатима у првих стотину дана локалне власти, а период који је испред нас показаће да је Српска напредна странка у Шапцу способна да наш град доведе на место које заслужује, а то је сам врх у републици – истакао је Радивоје Мићић.

Стотину дана власти обележила је и Влада Републике Србије, а по мишљењу повереника шабачких напредњака, циљеви и приоритети који су постављени на почетку, већ сада су успешно реализовани. Међу приоритетима су борба са корона вирусом, очување националних интереса земље, као и борба против организованог криминала.

– Влада Републике Србије успешно је постигла циљеве са почетка. Погледајте како у Европи и у окружењу изгледа борба против корона вируса и на који начин се они боре и где се налазе по питању вакцинације. Очување виталних интереса земље, пре свега се односи на наш народ на Косову и Метохији. Захваљујући мудрој политици председника Србије Александра Вучића, и тај циљ је постигнут – навео је Радивоје Мићић.

Један од најважнијих пројеката који Шабац очекује у наредном периоду је јачање здравства које се, пре свега огледа у реконструкцији и санацији Опште болнице “Лаза К. Лазаревић”, за шта је из локалног буџета опредељено 50 милиона динара, као и спајању болнице и Дома здравља у Здравствени центар. Како је нагласио др Бранко Вујковић, ово је први пут за 20 година да локална власт издваја озбиљна средства за шабачко здравство.

– Ово ће бити најозбиљнији пројекат инвестиције у инфраструктуру здравства на територији града Шапца од зидања такозваног Хируршког блока. Здравствени центар ће омогућити једну функционалнију организацију и бољи рад система здравствене заштите на локалном нивоу. То ће допринети унапређењу квалитета здравства, смањењу листе чекања, бржем остварењу здравствене заштите – рекао је др Вујковић.

 

 

 

 

Извор: ГО СНС Шабац