Вести

ГАШИЋ ПОЛОЖИО ВЕНАЦ НА ГРОБ ЂОРЂА МИХАИЛОВИЋА

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић положио је венац на гроб чувара српског војничког гробља "Зејтинлик" Ђорђа Михаиловића и запалио свећу.

Министар Гашић је рекао да, кроз три деценије дугог пријатељства, од Михајловића, који је постао део српске и грчке историје је научио много.

"Историја се не заборавља, она памти хероје, велике битке, славне јунаке, од ње се учимо вредностима и најсветијим примерима борбе за слободу и достојанство", поручио је министар Гашић.

Додао је да је Михаиловић био "велики човек, родољуб" и да се поносио српским наслеђем.

"И данас памтим његов осмех када сам му поклонио капларску униформу из Првог светског рата и са каквим поносом ју је носио. Част је стајати на тлу овог светог места, а са великим пијететом обишао сам гроб и одао почаст сенима мог прадеде, који је на Солунском фронту дао живот за слободу и част своје отаџбине Србије", навео је министар Гашић.

Чувар српског војног гробља Зејтинлик у Солуну Ђорђе Михаиловић преминуо је 3. јула је у 96. години, а сахрањен је три дана касније у Солуну, уз војне почасти и химну "Боже правде".

 

 

 

Извор: Танјуг