Вести

ГАШИЋ: СВИ ЗАЈЕДНО СМО У СЛУЖБИ НАШЕ ЗЕМЉЕ

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Братислав Гашић пожелео је данас на свечаној церемонији у Сремској Каменици добродошлицу новој генерацији ученика Средње школе унутрашњих послова "Јаков Ненадовић“ која је након готово деценије и по поново отворила врата будућим полицајцима.

"Ви сте 39. генерација, а прва после 14 година која је крочила у ову школу, а која ће наставити стазама 15 хиљада храбрих, вредних колега полицајаца, који су градили безбедност ове земље и који и данас верно служе својој земљи“, рекао је министар Гашић ученицима који су на путу до ђачких клупа Средње школе унутрашњих послова прошли строге критеријуме селекције и показали најбоље резултате.

Поручио им је да ће током четири године школовања, поред доста труда и залагања, стећи нова знања и вештине, али и нераскидива пријатељства. 

"Пажљиво слушајте и грабите знање и искуство којима ће вас учити и преносити вам ваши професори. Никада не смете заборавити вредности са којима сте порасли, а које вам овде надограђују и усмеравају ка правим циљевима. Те вредности су темељ вашег будућег рада и поступања“, рекао је министар Гашић и додао да ће ученици ове школе, колевке српске полиције, имати најбоље услове за боравак и учење које ће им омогућити да постану понос Министарства унутрашњих послова. 

"Ви сте од данас и наша деца. Ви сте будућност Министарства унутрашњих послова и будућност Републике Србије. Од вас ће се тражити да се пуно трудите и пуно одричете, али, свакако, за само четири године, стајаћете овде, у строју, бацићете ваше капе увис и рећи: "Вредело је!““, рекао је министар Гашић и захвалио родитељима нове генерације ђака Средње школе унутрашњих послова на поверењу, a председнику Србије и премијерки, као и министарствима просвете и финансија, на подршци. Министар Гашић је уручио плакетe захвалности представницима државних институција који су допринели поновном отварању Средње школе унутрашњих послова. 

"Желим да поручим да смо сви заједно у служби наше земље, у служби нашем народу и показали смо да само кроз заједнички рад и као јединствен тим, можемо да стварамо овакве вредности које су немерљиве и ни са чим упоредиве“ изјавио је министар Гашић и пожелео ђацима срећан почетак школске године и успешно школовање.

 

Извор: Танјуг