Вести

ГАШИЋ: УВЕК ЋЕМО ПАМТИТИ СВЕ СВОЈЕ ХЕРОЈЕ

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић рекао је да је обавеза Србије и српског народа да чува сећање и захвалност на српске јунаке који су погинули бранећи нашу земљу у периоду од 1998. до 2003. године.

"Заслужили су наши хероји, наши витезови, да свако од 1.139 имена гласно изговоримо, да се са захвалношћу сећамо њихових подвига и њиховог страдања", изјавио је министар Гашић у Нишу на откривању и освећењу Спомен-плоче Новим косовским јунацима, поводом 25. годишњице НАТО агресије на нашу државу.

Министар Гашић поручио је да је "наша обавеза да будућа поколења учимо вредностима које су нам ти јунаци оставили", наводећи да су те вредности храброст, оданост, солидарност, несебичност, заједништво.

"Да се тиме чува безбедност наше Србије, сигурност наших грађана и спокојно детињство наше деце", рекао је министар Гашић.

Министар Гашић додао је да су борци који су дали животе у одбрани Савезне Републике Југославије били "челични зид у одбрани и у чувању мира и стабилности наше земље и безбедности свих грађана".

"Зато је наша држава, предвођена председником Републике Србије Александром Вучићем, веома посвећена политици мира и стабилности, без које нема ни напретка, ни препорода, ни слободе", поручио је министар Гашић.

Министар Гашић истакао је да су на спомен плочи имена 1.139 бораца, који су, како је рекао, у славу и за слободу отаџбине положили оно најбитније, свој живот.

Министар Гашић навео је да ће Министарство унутраших послова увек памтити све своје хероје и да ће их Србија памтити.

"Наша држава није територијално велика, али јесте земља великог националног поноса и достојанства. Нека Бог благослови и чува све грађане Републике Србије да се никад не заборави. Живела Србија!", закључио је министар Гашић.

 

 

Извор: Танјуг