Вести

ГЛИШИЋ: НА ВЛАСТ СЕ ДОЛАЗИ ИСКЉУЧИВО НА ИЗБОРИМА

Власт се у Србији до сада бирала на изборима, а тако ће бити и убудуће, поручио је гостујући у Јутарњем програму Хепи телевизије, председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

Формирање владе на основу шетње опозиционих лидера или блокада ауто-пута, бесмислено је и глупо, сматра Глишић и додаје да не разуме шта значи - формирање прелазне владе, након чега би се ишло на изборе.

"До каквих избора? Ако ви без избора дођете на власт, онда вама избори више никада неће требати. Ако нема избора, нема воље грађана, онда смо ми тоталитарно друштво у којем шачица људи може да малтретира већински део", рекао је Глишић.

Најављене блокаде путева, Глишић оцењује бесмисленим и истиче да се тако наноси штета учесницима у саобраћају, али и да на тај начин опозициони лидери, можда иритирају и своје потенцијалне присталице.

Глишић је мишљења да је Народна скупштина добро место за представљање политичких субјеката.

"Грађани слушају и једне и друге. Слушају шта говоре они који имају резултате, који имају план и програм за време које долази. А слушају и оне којима је главни план и програм да нечије дете затворе у шахту, да неког претуку, обесе, да на власт дођу без избора, да насиљем и злоупотребом трагичних догађаја покушају да политички профитирају. Све је то у реду и легитимно, грађани само то треба да посматрају и да на најбољи могући начин вреднују на првим наредним изборима", сматра Глишић.

Истакао је да ће се на власт у Србији долазити искључиво изборима, на основу воље грађана.

 

 

Извор: ТВ Хепи