Вести

ГО СНС ШАБАЦ: САВЕТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗАПОЧЕО КАМПАЊУ О ЗНАЧАЈУ ВАКЦИНАЦИЈЕ ПРОТИВ КОВИДА-19

Савет за здравство Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу, започео је обилазак села у овом крају како би мештане информисали о потреби да се што више људи вакцинише против Ковида 19. Прво село у којем је одржан састанак је Криваја, а колико је ова тема била важна говори и одзив на састанак становника и других села Горње Поцерине. Састанак је одржан уз поштовање свих противепидемијских мера које је препоручио републички Кризни штаб.

Како је нагласио др Слободан Поповић, повереник Савета за здравство, вакцина је једино оружје у борби против ове опасне и подмукле болести. Вакцинација није обавезна, али наши суграђани морају да знају да у овој борби уколико не одаберу вакцину, одабрали су вирус.

- Захваљујући напорима државног врха, а посебно председнику Александру Вучићу, наши грађани могу да бирају вакцину, што није могуће у већини земаља света. На располагању су вакцине четири произвођача, а важно је истаћи да су све вакцине које су прошле контролу државне Агенције за лекове безбедне и ефикасне. Задовољни смо одзивом мештана Криваје на састанак, а у наредном периоду Савет за здравство посетиће и друга села у шабачком крају како бисмо их анимирали да се одазову на вакцинацију и како бисмо им одговорили на сва питања - рекао је др Слободан Поповић.

 

Извор: ГО СНС Шабац