Вести

ГОЈКОВИЋ: ПОВЕЗИВАЊЕ КУЛТУРЕ И ТУРИЗМА ЈЕ ТРЕНД У ЧИТАВОМ СВЕТУ

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић обишла је са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, председником Владе АП Војводине Игором Мировићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем Креативни дистрикт у Новом Саду који је добио ново рухо у оквиру пројекта "Нови Сад - Европска престоница културе" 2022. године.

До сада је реконструисано шест објеката, а уметници, организације, установе и грађани већ од прошле године имају прилике да осете културни живот у овом делу града.

Гојковић је рекла да јој је драго што испуњавамо два главна правца у којем се креће читава култура данас у Европи и у свету, а то је да некадашња индустријска наслеђа постају дивни простори, добијају употребну сврху како за културу, тако и за неке друге садржаје са којима ћемо се упознати од јануара месеца идуће године.

"А други је свакако повезивање културе и туризма који је увелико тренд у читавом свету. Искрено се надам, пошто Европска престоница културе Нови Сад чини све да будемо најуспешнији и у категорији свих престоница културе до сада, да ћемо то и крунисати и наградом "Мелина Меркури" која је смислила читав овај пројекат док је била европски комесар за културу“, изјавила је Гојковић.

Данас је одржана и друга седница Почасног одбора у реконструисаном простору некадашње Фабрике, у Креативном дистрикту, будућем центру савременог стваралаштва.

 

 

Извор: Танјуг