Вести

ГОЈКОВИЋ: СРБИЈА ПОСВЕЋЕНА САРАДЊИ, РАЗВОЈУ И ОДРЖИВОМ НАПРЕТКУ

Србија се, на свом павиљону на Међународном сајму инвестиција и трговине "CIFIT 2023", представља са четири пројекта који су најбоље прилике за инвестиције, изјавила је потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић.

Министарка Гојковић рекла је, на свечаном отварању павиљона Србије, да је тај павиљон "прозор кроз који се може видети будућност Србије, као земље која је већ данас потпуно посвећена сарадњи, развоју и одрживом напретку".

Министарка Гојковић навела је да су четири пројекта који ће се приказати на националном павиљону Мапа инвеститора, БИО4 Кампус у Београду, Иновациони дистрикт у Крагујевцу и  "EXPO 2027".

"Ови пројекти уједињују стратешки развој и улагања у инфраструктуру, високе технологије и оно што је најважније, у креативност, оригиналност и едукацију, у људе. Они су истовремено најјачи покретач свих процеса и разлог зашто посвећено радимо на овим изузетним пројектима, како би обезбедили добробит за све", рекла је министарка Гојковић.

Министарка Гојковић нагласила је да је за Србију изузетно значајно што наступа на Међународном сајму инвестиција и трговине (CIFIT) који се одржава у кинеском граду Сјамену, јер је ова манифестација, како је нагласила, сасвим сигурно једна од најзначајнијих светских платформи која подстиче равномеран, праведан и одржив развој.

"На развојном путу, на коме је Кина лидер многих глобалних процеса, као што су Појас и пут, Пут свиле и многи други, налази се и Србија, која се међу првим земљама прикључила овим иницијативама. Ми одлучно и снажно развијамо најважније и најсавременије сегменте привреде, економије и друштва. Зато је Сајам у Сјамену данас можда најважнија тачка на целом свету за оне који теже напретку и добробити целог човечанства кроз инвестирање у бољу будућност", рекла је министарка Гојковић.

 

 

Извор: Танјуг