Вести

ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЗ ПРИЛИКА ДА СЕ ЖЕЉЕ И ПОТРЕБЕ СУГРАЂАНА СПРОВЕДУ У ДЕЛО

Развој и будућност Шапца зависе од потреба и жеља његових грађана, а избори за савете месних заједница који се одржавају у недељу су права прилика да наши суграђани одлуче ко ће их представљати и у њихово име предлагати пројекте, која ће Градска управа, сама или уз помоћ државе претварати у стварност у складу са Законом – рeкао је данас на конференцији за медије у Градском одбору Српске напредне странке Шабац народни посланик и повереник овог одбора др Бобан Бирманчевић.

Избори за савете 56 месних заједница од укупно 61 на подручју града Шапца одржавају се у недељу 19. јуна са почетком у 8 часова и трајаће до 18 часова. Право гласа има 92.139 грађана, а бира се укупно 470 чланова савета месних заједница. Савети ће имати по пет, седам, девет или 11 чланова, најмање у месној заједници Милошевац под Цером, која има и најмањи број житеља, а највише у градским месним заједницама.

– Као одговорна странка, СНС је подржала листе на којима су поштени и вредни људи који ће радити у интересу грађана и својих месних заједница, а сигуран сам да ће њихове комшије знати да изаберу најбоље. Због тога и позивам све суграђaне да у што већем броју изађу у недељу на биралишта и изаберу своје представнике – нагласио је др Бирманчевић.

Повереник Градског одбора СНС-а Радивој Мићић подсетио је да се на нивоу месних заједница задовољавају основне потребе грађана, али и значајним пројектима и те кaко важним стварима за свакодневни живот. Почев од замена сијалица на јавним површинама, преко уређења дечјих игралишта, па до отварања амбуланти и значајних инфраструктурних улагања у улице и путеве.

– Савети месних заједница ће моћи да одлучују о употреби преко 230 милиона из градског буџета. Разговарали смо са грађанима у свим месним заједницама и након увида у предлоге кандидата дали смо подршку људима који у својим срединама имају кредибилитет, који су поштени и који ће посао у саветима обављати у интересу грађана и заједница које заступају – истакао је Мићић, који је, такође, позвао суграђане да што масовније изађу на биралишта у недељу.

На пресконференцији у Градском одбору Српске напредне странке Шабац, повереници су осудили одлуку локалне опозиције да бојкотује изборе за савете месних заједница, оценивши је као "срамну али и као још један у низу доказа да их будућност Шапчана апсолутно не интересује".

 

 

Извор: Шабачки лист