Вести

ЈОКСИМОВИЋ: ПОДРШКА ТЕХНОЛОШКОМ РАЗВОЈУ ИЗ ЕУ ФОНДОВА

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић је са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и Ненадом Поповићем обишла Бизнис инкубатор центар у Крушевцу и присуствовала презентацији пројекта доградње и опремања Регионалног индустријског технолошког парка.

Јоксимовић је поручила да треба користити претприступне ИПА фондове из Европске уније и додала да је било речи и о томе како се могу пронаћи додатна средства за овај пројекат.

Јоксимовић је позвала заинтресоване да прате конкурсе који су отворени и транспарентни, наводећи да то може бити прилика за развој, не само науке, већ и када је реч о другим областима.

"Управо смо завршили ЕУ про за локални економски развој који је трајао од 2018. године. Данас идемо у ЕУ про плус. Могућности су велике, суфинансирање иде од 15 до 49 одсто и то је врло повољно”, рекла је Јоксимовић.

Како каже, то се односи пре свега на оно што ће бити урбани развој што ће бити главна компонента грант шеме.

Према њеним речима, велики део средстава може бити дониран из грантова бесповратних средстава Европске уније уз мање суфинансирање.

Јоксимовић је нагласила да је из ЕУ про Расински округ повукао 18 пројеката, од тога осам у Крушевцу укупне вредности око 350.000 евра.

 

 

Извор: Танјуг