Вести

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ДИРЕКТОРА ЈКП "СТАРИ ГРАД"

Одборник Српске напредне странке у Скупштини града Шапца, Горан Мијаиловић поднео је кривичне пријаве Полицијској управи Шапца и Основном јавном тужилаштву у овом граду, против директора ЈКП “Стари град” Мирослава Премовића, због злоупотребе службеног положаја.

У пријави се наводи да је Премовић прекорачио своја овлашћења, узео службено возило у приванте сврхе и без путног налога се пре месец дана одвезао у непознатом правцу.

Одборник је уједно на одговорност позвао и бившу директорку комуналног Снежану Ђокић, због, тврди Мијаиловић противзаконитог постављења на место заменика директора.

- Довођење директора на руководеће позиције у јавним шабачким предузећима и установама културе који нису из Шапца, постала је карактеристична пракса владавине Душана Петровића и Небојше Зеленовића, сматра Радивоје Мићић.

Као пример навео је Александра Продановића из Сремске Митровице иначе председника ГО Заједно за Србију из тог града, којег је Зеленовић премештао из једне у другу директорску фотељу.

Суштински разлог за кадровски рингишпил је искључиво богаћење и искоришћавање ресурса предузећа истичу у Српској напредној странци Шабац.

И док Мијаиловић апелује на надлежне да спрече бахатост Зеленовићевих избора, Мићић обећава да ће доласком напредњака на власт, кадровска решења бити исључиво у интересу радника, сматрајући да Шабац има довољно квалитетних и способних људи који би били на челу локалних установа.

То ће бити тежак посао, јер је тренутно руководство довело јавна предузећа до руба пропасти.

 

 

 

 

 

Извор: ГО СНС Шабац