Вести

МАЛИ: ДРЖАВА ФИНАНСИРАЛА НАГРАЂЕНИ ПРОГРАМ "МОЈА ПРВА ПЛАТА"

Влада Републике Србије саопштила је да је Национални програм „Моја прва плата“ добио међународно признање у Бриселу, коју додељује организација Emerging Europe.

Emerging Europe награде се додељују сваке године иницијативама у региону који обухвата 23 земље Централне, Источне, Југоисточне Европе и Кавказа, а у областима одрживости, иновација и предузетништва.

Пројекат "Моја прва плата" освојио је прво место у категорији „Проспертитет“, као најбоља иницијатива у претходној години која у центар економије ставља људе, смањујући јаз између урбаног и руралног развоја, разлика у приходима и развоја тржишта рада. Избор је одредио жири од 23 стручњака широм света и преко 8.300 гласова публике.

"Моја прва плата" је настала када смо уочили проблем да компаније немају довољно кадрова на тржишту и да траже искусне кандидате, а младе особе тешко добијају прилику да стекну прво радно искуство. Због тога смо, у сарадњи са компанијама и младима, направили програм у којем држава финансира девет месеци радног искуства, током којих млади стичу знања о основама пословања и свету рада, изјавио је министар финансија Синиша Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг