Вести

МАЛИ: ЕКОНОМСКА САРАДЊА СА КИНОМ ДОДАТНО ЋЕ СЕ РАЗВИЈАТИ И У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали примио је данас у опроштајну посету амбасадорку НР Кине у Републици Србији Чен Бо, са којом је разговарао о економским односима две земље, као и о досадашњној успешној сарадњи за време њеног мандата.

Мали се захвалио амбасадорки Чен Бо на енергији и посвећености коју је уложила у спровођење заједничких успешних пројеката Србије и Народне Републике Кине, и додао да је велики део тог успеха управо њена заслуга, саопштило је Министарство финансија.

Амбасадорка Чен Бо је истакла да јој је драго што је сведочила убрзаном напретку Србије у последње четири и по године, те додала да верује да је тај период  најуспешнији у последњих 30 година.

Она је рекла и да је њена земља на располагању Србији у смислу дељења искуства када је реч о организацији специјализоване изложбе Експо 2027, с обзиром на то да је Шангај 2010. године био домаћин Светске изложбе Експо 2010. Амбасадорка је честитала Србији на избору за домаћина ове престижне изложбе, и министру Синиши Малом који је руководио радном групом која се бавила кандидатуром Србије.

Саговорници су се сагласили да ће се економска сарадња две земље додатно развијати у наредном периоду, а с обзиром на велики број актуелних и планираних пројеката.

Потпредседник Владе Синиша Мали је пожелео амбасадорки Чен Бо много успеха у даљем раду, додаје се у саопштењу.

 

 

 

Извор: Танјуг