Вести

Мали: Лицемерна је наводна Ђиласова брига за привреднике

Очигледно је да Драган Ђилас не може да поднесе што Србија има стабилне финансије и довољно новца да помогне привреди, те да је лицермерна и лажна његова наводна брига за привреднике, рекао је министар финансија и члан Председништва Српске напредне странке, Синиша Мали.

„Човек који је школски пример политичког богаћења се прави да разуме вредне и поштене људе, који се помуче за сваки зарађени динар, и који су заслужили сваку помоћ државе. Он који је користио политичку моћ да стекне огромно богатство сада нама лицемерно дели лекције и наводно се солидарише са привредницима”, рекао је Мали.

Мали је нагласио да не разуме шта је тачно лоше у томе што 5,1 милијарда евра иде у руке привреди и навео да, док привредници и економисти поздрављају економски програм државе, само се Драган Ђилас нашао паметан да га критикује и да каже да су мере “лоше”.

“Не разумем шта је лоше у пакету који вреди 5,1 милијарду евра, који подразумева исплату плата запосленима, одлагање пореза и доприноса, мере за очување ликвидности и директну помоћ за пунолетне грађане? Шта је лоше у томе да помогнемо сваком кројачу, пекару, фризеру, сваком малом предузетнику али и оном ко запошљава и храни на десетине, па и стотине породица”, рекао је Мали.

За исплату помоћи од 100 евра Ђилас говори да су то Вучићеве бесмислице, јер Ђилас не разуме Србију и оног обичног човека коме та помоћ много значи, обогатио се на рачун државе и полази од себе.

Мали је додао да је Драган Ђилас “лоповском политиком стекао огромно богатство”, те да је лицемерно да дели лекције о економији након што је оставио Београд на рубу банкрота.

“Kаже Драган Ђилас да ми не разумемо привреду. Подсетићу грађане да је његова приватна фирма, док је цела привреда тонула, зарађивала стотине милиона евра. И то не значи да господин Ђилас разуме привреду већ само да зна како да краде и да користи власт и политику да би од те привреде профитирао. Иронија је што се тај доказани лопов прави да разуме привреднике и њихове проблеме”, рекао је Мали.

Мали је изразио уверење да ће економске мере помоћи привреди да се одржи на стабилним ногама, и да настави да убрзано расте, као што је то био случај пре избијања кризе.

Kаже и да ће држава увек помоћи привреди јер има довољно новца и да је довољно јака и стабилна да тај терет преузме на себе.

Драган Ђилас је критикама на рачун власти и мера које су предузете у санирању последица епидемије, критиковао економске мере Владе и рекао да их сматра погрешним, те да ће од њих људи имати користи од маја и јуна, али да велики део привреде неће дочекати те мере.

 

Извор: Танјуг