Вести

МАЛИ: ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗГРАДЊУ ГАСОВОДА НА ЗВЕЗДАРИ

Директор Србијагаса Душан Бајатовић и председник општине Звездара Владан Јеремић потписали су уговор за изградњу новог гасовода на општини Звездара са фирмом "ДМ инвест", а потписивању је присуствовао и потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали.

Том приликом министар Мали истакао је да је то је велика вест за грађане Београда и Звездаре.

"Мали Мокри Луг, Велики Мокри Луг, Миријево, Зелено брдо и потез око Звездарске шуме ће добити гас, а цела Звездара ће у наредних годину и по дана бити покривена гасном мрежом", рекао је министар Мали.

Према његовим речима 17 година се чекало на наставак радова.

"На овај начин ћемо испунити обећање које смо дали грађанима Звездаре. То ће подићи квалитет живота. Ми ћемо на овај начин обезбедити изворе за топлотну енергију за све грађане Звездаре", рекао је министар Мали.

Министар Мали поручио је грађанима Србије да су обезбеђене довољне количине гаса за предстојећу грејну сезону.

"Ми у овом тренутку имамо 590 милиона кубних метара гаса у складиштима у Банатском Двору и Мађарској. Закупили смо пре два дана још додатних 78 милиона кубних метара гаса. Ми на тај начин обезбеђујемо сигурност и стабилност нашег енергетског сектора, а то је политика од које нећемо одустати", рекао је министар Мали.

Како је истакао, то су показатељи колико се Србија и Београд развијају.

"Ми смо један тим и заједно радимо на решавању проблема грађана", поручио је министар Мали.

Министар Мали захвалио се председнику општине Звездара Владану Јеремићу на свему што је урађено у протеклих годину дана на територији општине којом руководи.

"Имамо податак да су три амбуланте комплетно реконструисане, у Северном Булевару, старом Миријеву и у Великом Мокром Лугу. Четири дечија игралишта су комплетно реновирана, а њих три је остало да се заврше до краја године. Радило се на реконструкцији водоводних мрежа, асфалтирању путева, отварању вртића и теретана на отвореном", рекао је министар Мали.

Такође, заменили смо котлове у Основној школи Владислав Петковић Дис, а очекује нас и комплетна реконструкција те школе у овој години, рекао је министар Мали.

"Ми нисмо прекинули инвестицију и гасификацију, овај пројекат се не односи само на општину Звездара, ми практично сада завршавамо и на Палилули све послове", рекао је министар Мали.

Истакао је да ће Београд до краја 2023. године бити 100 одсто гасификован.

 

 

Извор: Танјуг