Вести

МАЛИ: СРБИЈА ИМА НОВЦА, ЗАТО ПОМАЖЕМО ГРАЂАНИМА

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали истакао је, у разговору за "Ново викенд јутро" на телевизији Пинк, да је у среду кренуло заседање Парламента, а то је да ће свака мајка до септембра добити 10.000 динара за једно дете.

Како је рекао, поред финансијске помоћи, то је пре свега показатељ да председник Вучић и држава брину о најмлађима.

"То обећање да испунимо. Од 20 августа до 20 септембра, позивам све мајке да се пријаве на Трезору. Врло је просто. Када се заврши пријава, тај новац биће исплаћен до октобра. По нашим подацима, то је око милион и сто хиљада, односно 13 милијарди динара. То је најлепше потрошен новац. Ми исплаћујемо у септембру, таман је почетак нове школске године", рекао је министар Мали.

Министар Мали подсетио је да Србија тренутно, финансијски стоји много боље него неке јаче земље у Европи.

"Имамо новца, а имамо га због реформи фискалне консолидације, и јер водимо рачуна о сваком динару. Ово што се дешава у Србији, ништа то није случајно. Када је кренула корона, прошли смо кроз мере. И набавили смо респираторе, изградили 3 болнице, набавили вакцине. Сетимо се, дали смо грађанима по 100 евра. Шест милиона и сто хиљада грађана је желело 100 евра", рекао је министар Мали.

"Нама је раст БДП-а позитиван, историјски је ниска незапосленост", открио је министар Мали.

Како је рекао, Србија иде напред, а то није случајно, већ је за све заслужна паметна политика и располагање новцем.

"Нико више не иде Ибарском магистралом, већ се иде ауто-путем Милош Велики. Ни "EXPO 2027" није случајно код нас. Борили смо се против светских лидера, центар света 2027. године биће Београд. Постали смо атрактивни, стабилни", навео је министар Мали.

Министар Мали подсетио је и на најављена повећања плата просветара, повећање пензија, као и плата.

 

Ко има тапију на бол? Мариника Тепић и Драган Ђилас?

Министар Мали реаговао је на скандалозне речи Маринике Тепић која је рекла да родитељи жртава у Рибникару немају тапију на бол.

"Био сам шокиран. Грађани су могли да виде шта су хтели да ураде од тога. Добро је да су ту били родитељи који су препознали покушај да се трагичан догађај искористи на најпрљавији могући начин", рекао је министар Мали и додао:

- Моје питање за њу је: А ко има тапију на бол? Мариника Тепић, Драган Ђилас? Ко?, навео је министар Мали.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк