Вести

МАЛИ: ВЕЛИКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА ПРОШИРИВАЊЕ ЕКОНОМСКЕ САРАДЊЕ

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали наставио је посету Краљевини Саудијској Арабији састанком са министром финансија те земље Мохамедом Ел Џаданом, са којим је разговарао о унапређењу сарадње и наредним корацима у олакшавању пословања инвеститора.

"Имали смо изузетно конструктиван разговор о корацима које треба заједно да урадимо како бисмо олакшали пословање инвеститора и у једној и у другој земљи. Планирамо да са том земљом потпишемо три важна споразума: Споразум о избегавању двоструког опорезивања, Споразум о сарадњи у области борбе против прања новца и финансирања тероризма и Споразум о сарадњи у области царинских политика како би се поједноставиле царинске процедуре“, истакао је Мали.

Мали је додао да постоји велики потенцијал за проширивање економске сарадње две земље.

Мали се састао и са министром туризма Ахмедом Ел Хатибом, са којим је разговарао о туризму и инвестицијама као стубовима међусобне сарадње две земље.

"Постоји много простора за дубљу сарадњу, а једна од тема су биле и могућности за успостављање директног лета између две земље, што би додатно допринело развоју туризма", рекао је Мали.

Мали је додао да је од Саудијске Арабије затражио подршку када је реч о кандидатури Србије за одржавање специјализоване изложбе Belgrade Expo 2027,  истакавши да би то била велика шанса за Србију, али и потврда добрих економских резултата.

 

 

 

Извор: Танјуг