Вести

МАРТИНОВИЋ: ПОСТИГНУТИ СУ ИМПОЗАНТНИ РЕЗУЛТАТИ У ПРОЦЕСУ ДИГИТАЛИЗАЦИЈЕ

Нова електронска услуга на Порталу еУправа за грађане који желе да провере да ли се налазе у Јединственом бирачком списку, као и да поднесу захтев за упис или изврше потребне промене, представљена је данас у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Начин коришћења ове услуге, односно подношење захтева за упис или промену података у Јединственом бирачком списку, представила је помоћница директора Канцеларије за ИТ и еУправу Биљана Марић.

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић истакао је да је ово још један резултат реформе Јавне управе и њене модернизације.

"Сарадњом Министарства које представљам, Министарства информисања и телекомуникација и Канцеларије за ИТ и еУправу обезбедили смо грађанима да потпуно бесплатно из свог дома или било ког места где имају интернет, посредством портала еУправа изврше увид у податке, поднесу захев за упис или промену у бирачком списку, као и да им решење буде доступно електронски у врло кратком року", рекао је Мартиновић. 

Министар Мартиновић је нагласио да иако су многи сумњали у процес дигитализације Јавне управе, када се о томе говорило 2017. године, у последњих неколико година постигнути су импозантни резултати и грађанима је омогућена велика уштеда времена.

"Србија сада има више од два милиона еГрађана, а оно што је посебно важно је да су међу корисницима присутне све генерације, укључујући и наше најстарије суграђане. Сви су се снашли", рекао је Мартиновић.

Ова сарадња министарстава и канцеларије ће се наставити, додаје Мартиновић, са циљем даљег развоја електронске управе и њене дигизализације. 

 

 

 

Извор: Танјуг