Вести

МАРТИНОВИЋ: СПОРАЗУМ ИЗУЗЕТНО ВАЖАН ЗА ЈАЧАЊЕ КАДРОВСКИХ КАПАЦИТЕТА

Више министарстава, Правосудна академија и Национална академија за јавну управу потписали су данас споразум који кроз стручно усавршавање и обуке треба да омогући јачање кадровских капацитета.

Споразум о сарадњи у промоцији и подстицању интерресорног стручног усавршавања у државним и другим органима потписан је између Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства правде, Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова и две академије.

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић рекао је на потписивању у Влади Србије да споразум има за циљ да допринесе изградњи и унапређењу кадровским капацитетима у различитим гранама и на свим нивоима власти, али и да унапреди систем стручног усавршавања.

Према његовим речима, иза иницијативе Министарства државне управе и локалне самоуправе стала је цела влада.

"Мрежа школа, како смо назвали наше заједничко тело, састављена је од представника органа потписника споразума и има јасне задатке у спровођењу интерсекторског и стручног усавршавања", рекао је Мартиновић.

Како је навео, до сада је систем стручног усавршавања био развијан одвојено, односно искључиво за потребе запослених којима је намењено, а сада ће се идентификовати теме, циљне групе и методе.

Он је навео да постоје одређена искуства на том пољу и поменуо решавање проблема правне невидљивости, пре свега, Рома.

"За успешне реформе кључни су људи који имају капацитете и како би могли да буду носиоци и покретачи промена. Зато данашње потписивање споразума сматрам изузетно важним за јачање наших кадровских капацитета", рекао је министар Мартиновић.

 

 

 

Извор: Танјуг