Вести

МАРТИНОВИЋ: УВОЂЕЊЕ ЕПИСАРНИЦЕ КОРАК КА ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ ЈАВНЕ УПРАВЕ

Умрежавање државних органа, управних округа и локалних самоуправа еПисарницом представља корак ка унапређењу дигитализације јавне управе, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић након посете Новом Саду.

Министар Мартиновић је навео да је увођењем еПисарнице олакшана комуникација између органа власти и грађана.  

"Већ од 1. септембра су сви органи државне управе и локалне самоуправе умрежени том писарницом тако да се зна у којој се фази и где се тачно одређени предмет налази. Смањена је употреба хартије и телефона. У овом тренутку имамо два милиона еГрађана, а то су сви они који су регистровани на порталу еУправа и који већину права и обавеза остварују електронским путем", рекао је министар Мартиновић.

Министар Мартиновић је као важну тему истакао функционисање инспекцијских служби рекавши да се држава већ неколико година суочава са одређеним проблемима.

"Суочавамо се са проблемима у погледу броја инспектора и њихових плата. Ресорно министарство заједно са другим министарствима интензивно ради на изради Нацрта закона о изменама и допунама Закона о инспекцијском назору, и тим изменама ћемо већину ових проблема да решимо", рекао је министар Мартиновић. 

Министар Мартиновић је након данашњег састанка са градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем и начелником јужнобачког округа Миланом Новаковићем најавио наставак сарадње и подршку ресорног министарства у решавању проблема са којима се суочава град Нови Сад и његове околне општине.

 

 

Извор: Танјуг