Вести

МАРТИНОВИЋ: ВИШЕ ОД ДЕЦЕНИЈЕ СЕ РАДИ НА РЕФОРМИ ЈАВНЕ УПРАВЕ

Министарка правде Маја Поповић и министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић потписали су у Београду заједничку изјаву у циљу унапређења примене Закона о бесплатној правној помоћи за грађане у локалним самоуправама.

Мартиновић је навео да се више од деценије ради на реформи јавне управе, а све у циљу да се олакша грађанима остваривање права и уједно достигну највиши стандарди добре управе.

"На путу преображаја наше управе у сервис грађана морамо да водимо рачуна о најрањивијим категорима у нашем друштву, због тога приступ наше управе у пружању услуга овим угроженим и осетљивим групама мора да буде другачији и активнији са великом дозом разумевања за њихов друштвени статус", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је подсетио да је ресорно министарство у претходних неколико година учествовало у пружању финансијске помоћи у успостављању службе бесплатне правне помоћи за најрањивије групе грађана у 13 јединица локалне самоуправе.

Додао је да је на тај начин до децембра прошле године омогућено да више од 4.600 грађана добије ту врсту правне помоћи.

"Не само да ће овим бити повећан надзор над спровођењем закона него ћемо интензивно радити на информисаности наших грађана, али и људи који воде наше јединице локалне самоуправе. Веома је важно и да ће локални службеници бити обучени да могу ефикасно да пруже бесплатну правну помоћ грађанима", навео је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг