Вести

МЕШТАНИ ДРЕНОВЦА ЗАБОРАВЉЕНИ ОД ГРАДСКЕ УПРАВЕ

Мештани Дреновца, мачванског села удаљеног двадесетак минута вожње од Шапца, немају решене комуналне и инфраструктурне проблеме који су се нагомилали захваљујући небризи актуелне градске власти.

Како је истакао Немања Макевић, председник Савета МЗ “Дреновац”, од марта 2019. године покушавају да сопственим средствима пруже боље животне услове.

Дреновац, једно од највећих мачванских села, за последњих двадесет година владавине Демократске странке није добило ништа осим пустих обећања, истиче Немања Макевић, председник Савета ове шабачке сеоске месне заједнице, додавши да о томе сведочи и неуспео покушај стварања парка поред основне школе.

Од марта 2019. године нови Савет Месне заједнице, који је подржао и Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу, радио је на унапређењу животних услова мештана.

Иако актуелна градска власт на челу са Небојшом Зеленовићем не улаже уопште у ово село, како Макевић каже, у наредном периоду за насипање сеоских путева из средстава месне заједнице биће издвојено милион триста хиљада динара, а за реконструкцију Шумадијске улице и Вука Караџића милион и по динара.

Како је брига о опстанку села приоритет ни ове године неће изостати једнократна помоћ онима који добију дете.

 

 

 

 

 

Извор: ГО СНС Шабац