Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ЂИЛАС НАПАДА СВАКИ РАЗВОЈНИ ПРОЈЕКАТ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је поводом питања које је поставила Странка слободе и правде Драгана Ђиласа у вези са потписаним Споразумом о сарадњи с америчком компанијом УГТР, да та партија наставља са старом праксом да напада сваки развојни пројекат.

"Није вам било довољно што сте нападали сваки нови ауто-пут који је Србија почињала да гради, да би се повезала изнутра и са својим суседима, него сада на исти начин нападате и сваку нову електрану, па чак и потенцијалне пројекте за које не постоји уговор. Ако мислите да можете да убедите грађане да је за њих најбоље да све у Србији стане, да нема ни нових путева, ни нових извора енергије, ни нових фабрика, онда бар будите довољно храбри па изађите са таквом политиком на изборе, да грађани кажу шта мисле о њој", рекла је Михајловић.

"Колико вам је иначе енергетика битна показали сте још пре три године, када сте заједно са својим партнерима из опозиције, у програму од 30 тачака, енергетику ставили на 28. место. Ако се и не слажете с неким пројектом, бар немојте обмањивати грађане да је компанији поверена изградња соларних панела. Циљ овог споразума је размена искустава у области соларне енергије, а постоји законска процедура да би нека компанија добила посао на реализацији неког пројекта", наводи Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг