Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ГАСОВОД НИШ - ДИМИТРОВГРАД ДОНЕЋЕ ВЕЋУ ЕНЕРГЕТСКУ БЕЗБЕДНОСТ ЦЕЛОМ РЕГИОНУ

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је, током министарског састанка Партнерства за трансатлантску енергетску и климатску сарадњу (П-ТЕЦЦ) у Варшави, са Андрејем Живковом, министром енергетике Бугарске, о сарадњи и регионалном повезивању. 

Михајловић је нагласила да је изградња гасног интерконектора један од приоритетних пројеката за повезивање Србије са суседним државама. 

"Као што знате, спремни смо да до краја октобра починемо радове, овај интерконектор је изузетно важан за нас јер желимо да диверзификујемо и руте и добављаче гасом, како бисмо обезбедили дугорочну стабилност у снабдевању овим енергентом, не само за Србију, већ за читав регион. Такође, мислим да постоји простор да нашу сарадњу проширимо и на друге области у енергетици, посебно када су у питању пројекти у оквиру зелене агенде. Надам се да ћемо о томе разговарати у наредном периоду и да ћемо заједно радити на пројектима који се тичу зелене енергије", рекла је Михајловић.

На састанку је било речи и о заједничком енергетском тржишту, као и унапређењу односа који су кључни за стабилност региона.

 

 

 

Извор: Танјуг