Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ИЗГРАДЊА ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ "БУК БИЈЕЛА" БИЋЕ ГОТОВА ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНЕ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић, присуствовала је са премијерком Аном Брнабић и председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, полагању камена темељца за изградњу Хидроелектране "Бук Бијела" у Фочи.

Михајловић је овим поводом изјавила да је план да хидроелектрана буде готова за четири године и да ово није једини пројекат који ћемо заједнички реализовати.

"Желимо да покажемо да је регионално повезивање добро због свих грађанки и грађана целог региона. Дрина је река која нас спаја и да нас никад више не раздваја. Ово је историјски дан, јер се деценијама говорило о "Бук Бијелој". Завршићемо је пре рока и показати шта значе заједнички рад и ефикасност. Поносна сам на сарадњу са Министарством енергетике Републике Српске. Дубоко верујем да ово неће бити једина хидроелектрана коју ћемо заједно радити. Инфраструктурно повезивање, било да је транспортно или енергетско, најважније је за наш будући развој. Нека нам је успешан данашњи дан и да за четири године ова хидроелектрана почне да производи киловате електричне енергије", поручила је Михајловић.

Михајловић је претходно данас присуствовала заједничкој седници Владе Србије и Владе Републике Српске у Источном Сарајеву.

 

 

 

Извор: Танјуг