Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ЈЕРЕМИЋЕВА ПОЛИТИКА ДОБРА САМО ЗА ПРИШТИНУ

"Пошто је престао да шири лажи како ће председник Србије Александар Вучић признати такозвано Косово као независну државу, и након што је схватио да се позиција државе на међународној сцени вишеструко променила у односу на период када је он био на власти у време економске неизвесности, руиниране инфраструктуре, политичке нестабилности и владавине интересних група, Вук Јеремић покушава да доведе грађанке и грађане Србије у заблуду тиме што сада, изгледа једини у земљи, сумња у храброст председника Александра Вучића“, саопштила је потпредседница Владе Републике Србије, министар рударства и енергетике и члан Председништва Српске напредне странке, проф. др Зорана Михајловић.

"У време док је Вук Јеремић био на власти, Приштина је прогласила једнострану, нелегалну независност. Баш у време када је Јеремић био министар, успостављене су границе између јужне покрајине и централне Србије. Највећа заслуга, али за представнике власти у Приштини, јесте његова иницијатива да о проглашењу независности одлучује Међународни суд“, нагласила је Михајловић.  

"Ипак, Јеремић је био искрен јер је признао да није реално, а ни могуће, да поново дође на власт. За разлику од њега, његове некадашње, а и тренутне странке која данас не представља битан фактор на политичкој сцени, победа Српске напредне странке и председника Вучића на свим изборима од 2012. године резултат је преданог, поштеног, непрекидног рада који су грађани препознали и сваки пут показали шта мисле о политици коју воде актуелни председник републике, садашња Влада и министри“, оценила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг