Вести

МИХАЈЛОВИЋ: САРАДЊА И СА ПРИВАТНИМ СЕКТОРОМ У ПРОЦЕСУ ЕНЕРГЕТСКЕ ТРАНЗИЦИЈЕ

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је на састанку са Петром Шаиновићем, директором компаније „Сименс енерџи Београд“, да је Министарство отворено за сарадњу са приватним компанијама у процесу енергетске транзиције и реализације зелене агенде.

Михајловић је навела да Србија располаже великим потенцијалима који ће побољшати енергетску стабилност земље, донети одрживост енергетског сектора и уједно повећати привредни раст.

“Започели смо процес енергетске транзиције доношењем четири нова закона из области рударства и енергетике, који су основа за спровођење зелене агенде, за веће коришћење обновљивих извора енергије. У току је израда стратегије развоја енергетике до 2030. са визијом до 2050. године, као и израда националног плана за климу и енергетику. И поред тога, ми ћемо свима који су заинтересовани да учествују у процесу енергетске транзиције пружити сваку врсту помоћи која је у нашој надлежности. Потребно је да у овом процесу сви учествујемо. И држава, и јавни сектор, али и приватне компаније”, рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг