Вести

Михајловић: Време да сви покажу одговорност и солидарност

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и чланица Председништва Српске напредне странке, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да борба против заразне болести Ковид-19 захтева солидарност читавог друштва и да је неодговорно да било ко из опозиције покушава да сакупља политичке поене довођењем у питање мера које је предложила медицинска струка.

“Сигурна сам да и представници опозиције који критикују мере Владе добро знају да су те мере донете на предлог струке, као и да их сами итекако поштују, јер воде рачуна пре свега о свом здрављу и здрављу својих породица. Зато хајде да око овога будемо јединствени и да од свих имамо јединствен позив грађанима да остану код куће, јер ћемо тако за краће време и са мање последица изаћи из епидемије”, рекла је Михајловић.

Михајловић је нагласила да док здравствени радници воде борбу за животе људи, а државне институције, заједно са грађанима, чине све да сузбију ширење заразе, јавно здравље мора бити на првом месту.

“Кад прође епидемија, биће времена за политичку утакмицу, али сада је време да покажемо одговорност и солидарност, јер је то једини начин да сачувамо здравље и животе људи”, додаје Михајловић.

 

Извор: Танјуг