Вести

МИХАЈЛОВИЋ: ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКТИ КЉУЧНИ ЗА СИГУРНО СНАБДЕВАЊЕ ЕНЕРГИЈОМ

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, истакла је у разговору са Младеном Бојанићем, министром капиталних инвестиција Црне Горе, да су заједнички пројекти у енергетском сектору кључни за стабилност система у обе државе.

Михајловић је поручила да је Србија спремна да сарађује са Црном Гором на пројектима изградње нових капацитета зелене енергије. 

"Циљ нам је да у наредним годинама и деценијама имамо више зелене енергије и стратешким документима правимо план како да до 2040. имамо бар 40% енергије добијене из обновљивих извора, односно 50% до 2050. године. Такође, део наше визије о зеленој агенди је одрживи развој, односно економска и енергетска стабилност, не само за Србију, већ и за земље региона, због чега је потребно да сарађујемо, пре свега у области обновивих извора енергије, да размењујемо искуства и заједнички радимо на унапређењу енергетског система", рекла је Михајловић. 

Михајловић и Бојанић разговарали су и о пројекту спајања тржишта електричне енергије, која ће обезбедити енергетску сигурност за наредни период.

 

 

 

Извор: Танјуг