Вести

МИРОВИЋ: ОВАЈ ПРОЈЕКАТ ЈЕ ПОЗИТИВНО УЗДРМАО КУЛТУРНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ У НОВОМ САДУ

"Покрајинска влада од почетка подржава пројекат "Нови Сад – Европска престоница културе" и до сада је у програмски и инфраструктурни део уложила нешто више од 400 милиона динара. Наставићемо и у будућности са подршком овом важном пројекту за културни живот Новог Сада", рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић након што је са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић обишао Креативни дистрикт у Новом Саду.

Након обиласка, одржана је седница Почасног одбора Фондације "Нови Сад – Европска престоница културе", на којој су представљени досадашњи резултати и планови за наредни период.

"Заједничком синергијом и учешћем свих нивоа власти успели смо да реализујемо бројне пројекте у области културе и уметности, а пред нама је и велики пројекат потпуне и свеобухватне реконструкције Алмашког краја, простора који је одлуком Владе Србије заштићен као културно добро“, навео је Мировић, подсетивши да су, након обнове фасада у Подграђу, Покрајина и Град иницирали и обнову фасада у Бановинском комплексу.

Мировић је оценио да је овај пројекат позитивно покренуо и друге културне установе у граду, које, како је навео, нису биле довољно активне.

 

 

Извор: Танјуг