Вести

МИРОВИЋ: УКОЛИКО СЕ СВИ БУДЕМО ПРИДРЖАВАЛИ МЕРА ЗАШТИТЕ, ПРЕБРОДИЋЕМО ОВУ КРИЗУ

У Kлиничком центру Војводине тренутно се лечи 14 пацијената заражених Корона вирусом. Иако је то стање непромењено од јуче, према званичном извештају и извештају Института за јавно здравље Војводине, Нови Сад је потенцијално најугроженији град после Београда, Ниша и Ваљева, рекао је председник Покрајинске владе, Игор Мировић.

Јуче, до 15.00 часова, у Војводини је био 41 пацијент заражен вирусом Корона, а од тога 22 пацијента налазе се у Новом Саду, рекао је Мировић.

"То значи додатну опрезност и социјалну дистанцу за све наше грађане, јер само уколико се сви будемо придржавали мера превенције и заштите, пребродићемо ову епидемиолошку кризу", рекао је Мировић.

Mировић је рекао да су на територији Војводине обезбеђени објекти који служе за прихват грађана који долазе из иностранства.

"Од данас је у функцији и одмаралиште на Фрушкој гори "Летенка" за ту намену, као и касарна у Сомбору", рекао је Мировић.

Мировић је рекао да помажу свакодневно мање развијеним локалним самоуправама како би се обезбедиле најосновније потребе.

"Издвојили смо 111 милиона динара за 23 локалне самоуправе за помоћ пензионерима чија су месечна примања мања од 30.000 динара. Овај вид помоћи реализоваће се и у другим општинама у АП Војводини", рекао је Мировић.

Мировић је рекао и да уовом тренутку, имају и драгоцену помоћ Народне Републике Kине.

"Сутра ће у Новом Саду боравити кинески стручњаци који ће обићи Kлинички центар Војводине и друге установе, и разговарати са нашим експертима", рекао је Мировић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг