Вести

МИРОВИЋ: ЗАУСТАВЉАМО НЕГАТИВНЕ ДЕМОГРАФСКЕ ТРЕНДОВЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре за доделу бесповратних средстава породицама са територије Војводине за куповину некретнине, а циљ је унапређење положаја жена, јер ће некретнине бити укњижене на њих.

Мировић је рекао да је ово најјача демографска мера до сада намењена женама.

Породице добијају до милион и 200.000 динара. Циљ је да се обезбеди нова некретнина или прошири простор.

Право да конкуришу имали су брачни, ванбрачни парови и самохране мајке, а Покрајинска влада издвојила је 40.800.000 динара из буџета за ову меру.

Некретнине ће бити укњижене на жене. Ово је први овакав конкурс у Србији. До сада се у катастар уписивала некретнина пола на мужа, а пола на жену. Овај конкурс уврштен је у план и за следећу годину. Стигло је 110 пријава и како бисмо све испоштовали, понављамо подстицај и следеће године. За нас је питање демографије и унапређење положаја жена најважније, поручује Мировић.

Мировић је рекао да ће бити издвојено 400 милиона динара за доградњу објеката које користе породице са троје и четворо деце.

Младим паровима помажемо колико можемо. То је најважније друштвено питање. Верујем да ћемо тако зауставити негативне демографске трендове и ојачати наше друштво, поручује Мировић.

Мировић најваљује да ће наредне године незапосленим мајкама са троје или четворо деце повећати износ месечне помоћи на 22.500 динара.

Њих је у Војводини 1.400.

 

 

 

Извор: Танјуг