Вести

МОМИРОВИЋ: ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА МОЖЕМО ДА РЕШАВАМО ПРОБЛЕМЕ

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић присуствовао је у Нишу првој Конститутивној седници радне групе која ће се бавити проблемима и мерама за унапређење пословања Електронске индустрије.

Момировић је рекао да је на састанку било речи о томе како треба да се реше правно- имовински и инфраструктурним проблеми.

"У питању је стари гигант, стари холдинг, старо наслеђе, али и локација где тренутно ради више од 5.000 запослених. Ми морамо тим људима да дамо подршку, морамо да свим малим и средњим компанијама олакшамо пословање, да инвестирају, да проширују своје капацитете, да запошљавају људе. Потребно је да та локација добије нову вредност. Верујем да ово може да буде нови научно - индустријски простор", рекао је Момировић.

Министар Момировић рекао је да је направљен план да за шест месеци радна група мора да има конкретне резултате како се проблеми на овом простору могу решити.

"Морамо да решимо проблем снабдевања водом, струјом, да решимо проблем паркирања. Када имате стечај, који постоји деценијама, који расте није лако решити проблем. Међутим, верујем да заједничким снагама можемо да решимо проблем и да омогућимо да ово постане једна од најатрактивнијих дестинација за инвестирање", рекао је Момировић.

Министар је додао да мора овај проблем да се реши, како би људи знали шта је њихово и како даље да инвестирају.

Министар Момировић нагласио је да се први пут на овај начин решава један локални проблем.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је рекла да је одржан конструктиван састанак како би се помогло привредницима који послују у оквиру Електронске индустрије.

"Мислим да смо на добром путу, привредници су били задовољни и надам се да ћемо већ следеће недеље имати конкретне кораке како бисмо олакшали пословање. У кругу Електронске индустрије ради више од 5.000 људи и важно нам је да као локална самоуправа омогућимо несметано пословање", рекла је градоначелница Ниша.

Како је истакла, нада се да ће ово бити добар пример за решавање истих или сличних проблема, како у Нишу, тако и у Србији.

 

 

Извор: Танјуг