Вести

ОРЛИЋ: ИМАМО ДРЖАВНУ ПОЛИТИКУ КОЈА ВОДИ РАЧУНА О СВИМА

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић говорио је у емисији "Добро јутро Србијо" о купу Математичке гимназије, али и будућности наше земље, младима.

"Сви су чули за Математичку гимназију и за младе људе. Реч је о изванредним младим људима, који су ове године били домаћини другим младим људима из региона и света. Било је и посебно важно за нашу Народну скупштину, да ти млади људи буду ту и обележе за њих то важно вече. Све што данас држава ради је оријентисано према будућности. Видели сте на Видовдан, када је било и свечано вече купа Математичке гимназије. Кад погледате, након 50 година, ми смо коначно дочекали да то буде завршен посао, како је још пре 50 година замишљено, од Батајнице до Бубањ Потока. Градили су спорије од километра годишње, највећи део посла завршили управо сада. Видите шта значи водити државну полтику. То за сваког човека нешто доноси. Не може ни Коридор 11 ни Милош Велики неко сутра да однесе. То се пре свега тиче оних који ће будућност своју да планирају и то смо пожелели младим људима. За нашу земљу би било добро да останете и планирате своју будућност, за разлику на она времена када се из Србије само одлазило. Да овде формирају своје породице и остварују своје каријере. Данас ћемо баш у Народној скупштини да се сретнемо са представницима српске дијапсоре", истакао је Орлић.

Орлић је додао и да су са једне стране државна политика, а са друге стране празна обећања и пропаст.

"Немојте да питате за тему скупштине, јер они који су то тражили тема је све или ништа. То никакве везе нема са дневним редом. Најмање су они важни, важна је политика. Када причамо о тим огромним разликама шта држава ради данас, у односу на 10 и више година. Они који добију поверење народа, они морају да познају тај смисао. Отварање обилазнице, отварање аутопутева, клиничких центара, научних института. За то су добили гласове људи кад су се изјашњавали. То је политика која има смисао и која наравно води рачуна о свима. Пре 10 или 15 година ово нисмо имали. Не бисмо имали да причамо шта о аутопутевима да су их радили. Не бисмо причали о научном институту да је отворен пре 50 година. Шта нуде данас? Исто што и онда. Ако је тада било ништа, није реално да данас буде другачије. Тада су могли да покажу се што знају и умеју", нагласио је Орлић.

Истакао је да је блокада обилазнице рефлекс који значи само једно – покварити изграђено и постигнуто.

"Хвалили се тиме, хтели да застану пре обилазнице. Шта је њихов основни рефлекс? Хајде да покваримо. Видели сте на шта је све то личило. На једној страни имате државну политику коју води председник Александар Вучић, са друге стране имате ове који кажу, ми смо за то да људи не могу да прођу. Да сметамо људима да прођу кроз центар града. Шта ви можете да осећате? Сами се хвале у директном преносу. Репортер каже дословно: „Иза нас је сад у аутомобилу једна жена која је рекла да је возила 6 сати да је у 8. месецу трудноће, да јој је напорно“. Да такве ствари радите, да малтретирате жену у 8. месецу трудноће. То је безумље најобичније, то никаква политика није", закључио је Орлић.

 

 

 

Извор: ТВ Хепи