Вести

ОРЛИЋ: ОПОЗИЦИЈА НЕ МОЖЕ ДА ПОНИШТИ ИЗБОРНУ ВОЉУ НАРОДА

Конститутивна седница Скупштине Србије заказана је за 6. фебруар, а њоме ће до избора новог председника председавати најстарији посланик у новом сазиву Стојан Раденовић, изјавио је, за Танјуг, председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић и поручио да опозиција не може да поништи изборну вољу народа шта год радила на тој седници.

На питање шта се може очекивати на конститутивној седници парламента имајући у виду најаве из дела опозиције да неће доћи на седницу или да ће доћи како би исказивали негодовање, Орлић је рекао да је јасно "да ни они сами немају појма шта раде".

"Кад год питате за партије бившег режима, не може човек да се не насмеје. Јасно вам је да они сами немају појма шта раде, нити око било чега могу да се договоре. Демократска странка каже "једногласно смо донели чврсту одлуку да нећемо да уђемо у салу 6. фебруара, осим ако нам Ђилас нареди другачије" или Зеленовић који је рекао да ни за живу главу неће да дође, али уопште није добио мандат па свакако не би ни дошао или можда ови други који кажу - доћи ћемо ми, видећете сви, само не знамо шта ћемо да радимо тачно, то ћемо тек да утврдимо", рекао је Орлић.

Шта год да раде, како је рекао, не може агресивна и насилна мањина да поништи изборну вољу народа, не може да погази глас народа, а тај глас је, како је рекао, врло убедљиву већину 17. децембра дао изборној листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Орлић је навео да је то политика за даљи развој и јачање Србије.

"И то ће бити политика оне владе коју ће скупштина у новом сазиву да изабере, а ови највећи насилници који су себи око врата окачили паролу да су наводно против насиља, а понашали се као хулигани и дивљаци у прошлом сазиву, да раде поново све то исто, неће бити ништа ново", додао је Орлић.

Орлић је подвукао да се 6. фебруара одржава конститутивна седница и почиње са радом нови сазив Народне скупштине у складу са сувереном и неприкосновеном вољом народа. 

"Најстарији посланик у новом сазиву је чувени Стојан Раденовић. Он ће водити седницу до избора новог председника Народне скупштине и све оне тачке дневног реда како су и дефинисане по нашем закону налазе се у сазиву Народне скупштине. Ови из бившег режима су вероватно погрешно разумели или би тако водили државу да седнице не сазива Виола фон Крамон нити Шидер, ни Шенех, ни Горшељ, нити ће док се у овој земљи води слободна и суверена политика", поручио је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг