Вести

ОРЛИЋ: ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ БОРИ СЕ ОДЛУЧНО И ХРАБРО ЗА СРБИЈУ

Потпредседник Српске напредне странке др Владимир Орлић рекао је, ако се погледају два јучерашња догађаја, на једној страни постоји председник Републике Србије Александар Вучић који се у Савету безбедности Уједињених нација бори за своју државу и свој народ и одлучно и храбро заступа наше интересе на Косову и Метохији, говорећи право у лице онима на којима је одговорност и шта би ко могао да уради ако заиста желе да воде рачуна о међународном јавном праву као никада пре њега, а да на другој страни постоје послушници и бедници из партија бившег режима који су ишли у Стразбур да се тамо додворавају.

"Додворавали су се спонзорима тзв. независног Косова у том истом европском парламенту и говорили све најгоре против своје државе, против свог народа и наравно против Александра Вучића који се налази на челу Србије", рекао је Орлић.

Како је рекао, цео народ могао је да види да ту разлику нико више не мора да нам објашњава, од јучерашњег дана па до краја света и века.

"Историјски значај речи које је упутио Александар Вучић између осталог огледа се и у томе што су по први пут на тај начин постављене формулације да не може да опонира нико аргументима правним ни политичким чињеницама да оно што Курти ради, иживљавајући се и тероришући српски народ на Косову и Метохији, по дефиницији описује злочин против човечности", рекао је Орлић.

Додао је да они који су то дозволили, хтели да у томе учествују свесно или не, сада ће да размисле у чему то часно учествују и да ли желе то да наставе да раде даље.

"Видели смо са колико снаге и енергије и аргумената се Александар Вучић бори за своју земљу и свој народ не питајући колико је то лако или тешко. А шта мислите, је л' то био мали подвиг тражити седницу Савета безбедности Уједињених нација, у неколико дана преговарати дан и ноћ са свима иако знаш да већина држава која тамо седи је признала независност тзв. Косова, па успети да их убедиш аргументима да треба да се седница одржи и да буде отворена за јавност", рекао је Орлић и додао:

"Урадити то на онако фантастичан начин да ће сигурно о томе да се прича доста дуго. И онда на све то да знаш да ће Курти који седи преко пута онако покварен, циничан какав стално јесте, баш да се позове на нешто што се догодило тог дана. А ту мислим на ове Ђиласове - Тепићку, Грбовића, Лазовића и остале најобичније крпе и слуге које су отишле тог дана у Стразбур, па да ће Курти да каже, а је л' сте видели, у Стразбуру су осудили Вучића и Србију. Користи исти текст као што су ови из партије бившег режима, ови тајкунски послушници користили тамо док су се додворавали Виоли фон Крамон, оном Шидеру, Грошељу и осталим дежурним србомрсцима", навео је Орлић.

 

 

 

Извор: ТВ Пинк