Вести

ОРЛИЋ: СРБИЈА БУДУЋНОСТИ ЈЕ ПОЛИТИКА МИРА, РАЗВОЈА И НАПРЕТКА

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић рекао је, гостујући на телевизији Хепи, да некадашњи режим ништа није научио, оно чему су верни јесте деструкција док се Србија упркос томе гради.

"Нису схватили ништа. Ништа нису разумели. Да су разумели не би сада чинили оно што чине, као у време када су били господари живота и смрти", истакао је Орлић.

- Политика коју води председник Александар Вучић је политика иза које стоје Народна скупштина Републике Србије и Влада Србије и огромна већина грађана Србије. То су људи који умеју да погледају и разумеју шта све радимо данас. Ти људи стоје иза те политике. Године мира, стабилности и основни предуслови да можете да радите било шта друго. Пројекти на које смо чекали деценијама од времена Тита - о тој обилазници, о завршетку ауто-пута Коридора 10, па јужни крак, па да ли ћемо савладати клисуре, тешке деонице. Да бисте све те ствари могли да радите морате да имате мир и стабилност у земљи. Руководство које брине о земљи. Можете да радите ако имате те предуслове. Видите зашто људи стоје тако снажно уз председника Србије. И ови иду тим путевима, прављено је да служи свима и нико вас не пита ни на Милошу Великом ни на Коридору 10, нико вас не пита за кога си политички, за кога гласаш. Људи то виде и људи то цене. То вам је огромна разлика у одговорности. Овима је једино важно било да се лично обогате, да у приватне џепове усисају што више пара. Та врста неодговорности када се пореди са радом за своју државу је што људе опредељује. 329 евра просечне плате, данас да упоредите са просечном платом у Србији. Толико се мери за колико пута је већа плата. Мандат једне владе бившег режима успели су да омогуће да 500.000 људи остане без посла, рекао је Орлић.

"Они све време људе вређају, оне које позивају, "ти сад на ауто-пут, а ја на Дивчибаре". Остали су им сендвичари или ботови или стока безуба. Себи сте увртели у главу да сте надраса. То неће нико да купује. Људи ће по томе само мање да вас цене и само више презиру", закључио је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Хепи