Вести

ОРЛИЋ: СРБИЈА ЋЕ БИРАТИ БУДУЋНОСТ НА ИЗБОРИМА

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке др Владимир Орлић поновио је, гостујући на телевизији Хепи, став да опозиција упркос прихватању захтева које сама изнесе, поново не зна шта хоће и шта ради. Орлић је говорио и о тешкој ситуацији у којој се налази Србија, а везана је за аплицирање и пријем Косова у Савету Европе.

Искључењем Русије из Савета Европе и замрзавањем гласачких права Азербејџану - превагу имају државе које подржавају чланство тзв. Косова у међународним организацијама, због чега је маневарски простор Србије сужен изнели су стручњаци. Држава води веома тешку борбу око Савета Европе, и ово је не само питање чланства, већ је и питање останка Србије у тој организацији, нагалсио је Орлић.

"Ово није само питање чланства Косова у Савет Европе, ово је питање и чланства Србије, јер чули сте то и од председнка Александра Вучића оним што раде буквално газећи сва правила и њихова сопствена правила и принципе, долазите до закључка да је то све било, да све што су радили током претходних месеци или ако хоћете и година. Све оно што ради Аљбин Курти. Терорише српски народ, гази све споразуме, долазите до закључка да је све било синхронизовано и договорено са својим менторима и покровитељима, гази све принципе, а они су га све време само награђивали. Прича о томе да дође у Савет Европе или било које друго место, представља само потврду да је за такво понашање не кажњен како су неки лагали, него награђен по ко зна који пут", рекао је Орлић.

Орлић је навео све потезе међународне заједнице које су својеврсна награда Косову, и као пример очигледног менторства према Косову је и то што је Косово награђено статусом прудрженог члана НАТО алијанси, а да је та одлука донесена баш на датум годишњице бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године.

"Све то што се сада дешава показује однос буквално свих и према нашој земљи и према његовим злочинима према српском народу. Али и према међународном праву. Као што видите у складу са оном народном - "Сила Бога не моли", све ће то да крше ако сматрају да је то по њиховом интересу", рекао је Орлић.

Орлић је оценио да то нема везе ни са каквим договором јер, како је истакао, Приштина не поштује договоре, а ни критеријуме који су јој постављени.

"Три критеријума су имали, да оснују Заједницу српских општина, да прекину незакониту експропријацију на северу Косова, а тек под три је било враћање имовине манастиру Дечани", подсетио је Орлић.

Орлић је истакао да је Приштина испунила само трећи критеријум, али да је њиховим менторима и то било довољно да покрену процедуру за пријем у Савет Европе.

Орлић оптужује опозицију да највише ужива у друштву осведочених србомрзаца и такође наводи тешке оптужбе да заједно са њима раде против државе Србије.

Орлић је прокоментарисао и недавни боравак представника дела српске опозиције у Бундестагу.

Орлић је рекао да "док се неко бори за Косово, неко се слика са највећим мрзитељима и противницима Србије".

"Сликају се са Михаелом Ротом, са човеком који нас је оптужио за све живо, могуће и немогуће. Отишли су тамо да говоре све најгоре о човеку који се бори за своју земљу (Александру Вучићу) и даје све од себе да сачува Косово", закључио је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Хепи