Вести

ОРЛИЋ: СРБИЈА ЋЕ НАСТАВИТИ ДА НАПРЕДУЈЕ УПРКОС СВЕМУ

Владимир Орлић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке, говорећи за "Јутро на Блиц" изјавио је да су сви поносни на то да је Ана Брнабић нови кандидат за позицију председника Народне Скупштине. Истиче да је она већ доказала да има огромно политичко знање и искуство и да нема двоумљења у Српској напредној странци да ће она добро обављати и посао председника Народне скупштине.

Орлић се осврнуо и на кандидата СНС-а за градоначелника у Београду, Александра Шапића и његово управљање градом.

"Показали смо и на нивоу Београда да можемо са великим успехом да савладамо све препреке и да са великим успехом спроводимо политику за коју су се људи изјаснили и којој су дали подршку. То је политика чувања државе као суверене, самосталне и независне и сталног јачања и напредовања у сваком погледу", рекао је Орлић.

Упитан који ће бити изазови пред новим председником Скупштине и да ли га очекују велики притисци, Орлић је нагласио да је то викање, вриштање, вувузеле, скакање по клупама и покушаји да се изазову физички сукоби од стране политичких противника владајуће већине. У тим условима функционише и нови сазив Народне скупштине, што се могло видети и на полагању заклетве, рекао је Орлић.

"То су политички представници и посланици из редова партија бившег режима, који су комплетно своје деловање у Народној скупштини претворили у обичну деструкцију. Одбили су чак и да у миру положе заклетву на седници Народне скупштине, већ су отишли да се закуну својим газдама", рекао је Орлић.

Србија ће наставити да напредује упркос свему, кроз свој рад у парламенту, истиче Орлић. Осврнувши се и на избор мандатара, Орлић је напоменуо да ће јавност бити обавештена о томе оног тренутка када се успостави договор.

"Оног тренутка када се договоримо о именима, ми то саопштимо одмах. Чућете за 7 до 10 дана све што је потребно за нову Владу Србије", рекао је Орлић.

Орлић наводи и да ће од огромног значаја бити да нову владу чине људи који ће бити у стању не само да се носе са великим изазовима, већ и да са толиким успехом спроведу и озбиљне и амбициозне планове.

У том смислу, Орлић је споменуо програм Србија ЕXПО 2027, који подразумева озбиљне и амбициозне промене, које ће учинити да "Србија буде друга држава у односу на ону једну и понижену земљу коју смо затекли пре неких десет година" .

Формирање нове владе биће јако брзо, напомиње Орлић.

"Током марта месеца очекујемо да се конституишу и скупштинске структуре и да идемо даље са формирањем осталих структура везаних и за владу и за све остало. Ми све радимо у складу са оним како смо рекли и у складу са интересима наше државе. Нећемо да губимо ниједан једини дан управо зато што велики планови које смо поставили и јесу достижни уколико будемо на њима марљиво радили свакога дана", рекао је Орлић.

Председник Србије Александар Вучић споменуо је да је у плану оснивање новог покрета. Говорећи о овој теми, Орлић истиче да није важно какво ће бити формално име тог покрета, већ шта он суштински представља.

"То ће бити широки фронт који окупља све оне којима је Србија на првом месту и који су спремни да се боре за своју државу и да за њу напорно раде", рекао је Орлић.

Када су у питању поновљени избори у Београду, Орлић напомиње да се као први реални датум спомиње 28. април. Орлић се осврнуо и на реакцију опозиције, која истиче да је то период празника.

"Па зато што ће да буду празници. Али шта вам смета да изађете на избор и да победите кад сте већ тако велики и јаки и кад победу имате у рукама?! То је показатељ колико је њима заправо тешко у земљи такозване диктатуре и тираније. Уживају као бубрези у лоју, не излазе из скупштинског ресторана већ 60 дана. То говори да су они и те како признали резултате избора, узели и све мандате и све паре и сада из скупштинског ресторана машу преко "Twitera" оним људима који су им веровали да наводно неће признати резултате", рекао је Орлић и додаје:

"Сигуран сам да ће на наредним изборима у Београду изгубити са још већом и убедљивијом разликом. А Београд ће наставити и даље у будућност", закључује Орлић.

 

 

 

Извор: ТВ Блиц