Вести

ОРЛИЋ: СРБИЈА НИЈЕ ВИШЕ ОНА КАДА ЈЕ БИЛА ЈАДНА И УНИШТЕНА

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је, на тему Дијалога Београда и Приштине, као и скорашњим догађањима у Приштини, да је Куртијев циљ да само испровоцира Београд и изазове реакцију и тиме покрене кампању, а да Вучић на то неће реаговати.

Курти сматра да има велику подршку, он се сигурно не би тако понашао да не мисли да иза њега стоје велике силе. Њихова је политика да то није Србија, а наша је да ћемо се ту борити за Србију сваког дана и сваке ноћи и то сви требају да знају. Ми се трудимо да поправљамо нашу позицију сваког дана бар за по милиметар, што је Србија снажнија пре свега на економском плану, она данас може да помаже народу на Косову и Метохији, све оно што је потребно нашим људима, везано за школство и здравство, све оно што је њима неопходно, а ти људи нису могли ни да верују да могу све то да добију јер су годинама били заборављени.

Није то срамота, срамота је за представнике ЕУ, који су седели за тим столом у току преговора. Њима је циљ да се Београд испровоцира и да се Србија удаљи. Курти се само труди да испровоцира и изазове реакцију и да би на основу тога правио кампању. Председник Вучић их је упознао и тачно зна шта је њихов наредни корак.

Орлић је говорио и о стању на политичкој сцени Србије и поручио да Србију данас неће моћи да уцењују и да то више није она Србија из времена када је била јадна и уништена.

Сви знају ко је човек коме могу да захвале, на томе што је Србија данас једна од најсупешнијих. Незахвално је да поједини политичари из бивших режима иду по Београду и причају не ваља ово, Вучић не ради ово добро, а кад их питаш како треба сви умукну, дакле, нико од њих боље не зна. Ми смо свесни ових катастрофалних притисака који желе да угрозе нашу позицију. Србију данас неће моћи да уцењују, данас Србија није више она из времена када је била јадна и уништена, они су се тада бавили својим лоповлуком, та држава није, Србија је данас држава која се пита и каже, нећете да одлучујете о нама без нас.

Ово су дани када ћемо се бавити Видовданом, дакле Србија данас каже да хоћемо да одржимо мир и стабилност. Неко ко је важнији и ко стоји иза целе игре, жели да ми будемо под неким притиском, да Србија није толико присутна међу својим народом на Косову и Метохији, да не напредује, па Србија је обезбедила вакцине не само за нашу земљу него и за регион.

На питање да ли Србију очекују још јачи притисци, Орлић наводи да је могуће да буде још неких притисака из земаља региона, као што је био случај у Црној Гори.

Србију у наредном периоду очекују жестоки притисци, немојте да се зачудите ако избију још неки притисци из региона попут ових у Црној Гори. А биће притисака и од бивше власти и света. Нас очекује пуно борбе, наше је да обезбедимо још више инвестиција, чувамо мир и стабилност, ми хоћемо да будемо још већи. Сигуран сам да пошто је Србија спремна да стане и суочи се са свиме, да нас очекују велики резултати.

 

 

Извор: ТВ Хепи