Вести

ОРЛИЋ: СВАКИ НАШ ДОМАЋИН ШТИТИ СРПСКО НАСЛЕЂЕ

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић посетио је јуче општину Александровац и присуствовао свечаном отварању традиционалне манифестације "Жупска берба" која сваке године окупља жупске винаре и виноградаре у славу почетка бербе грожђа.

Председник Орлић поручио је грађанима Александровца да ова манифестација није само у част и славу вина, грожђа, винограда, већ да је овде на посебан начин реч о нашој историји и нашој култури, јер гајењем аутентичних српских сорти сваки наш домаћин штити српско наслеђе.

"И желим да знате - ви данас можете да рачунате на подршку своје државе, на то да ћемо увек да бринемо шта још додатно можемо да учинимо, да тражимо увек простора да подстицаје повећамо, да обезбедимо додатна средства, не само за производњу, него и за све што нам је важно: на првом месту - за нашу децу, и то је циљ који је вредан сваког напора који смо кадри да направимо", истакао је председник Орлић и поручио да је доказ за то државотворна политика коју данас предводи председник Републике Србије Александар Вучић, политика коју води Народна скупштина, Влада и да је увек на првом месту наша земља, наш народ и сваки човек.

"Успели смо да се изборимо и за двоструке подстицаје по хектару, настављамо са повећањем пензија, плата, пронашли смо средства, начина и снаге да помогнемо породицама, мајкама и њиховој деци. А то смо радили, видели сте, некад и у немогућим условима, упркос онима који нису били срећни да све то обезбедимо. Када је о добробити нашег народа реч - за нас предаја није опција", поручио је председник Орлић.

Током посете општини Александровац, председник Народне скупштине је, заједно са министарком пољопривреде, шумарства и водопривреде Јеленом Танасковић обишао породичну фирму "Воћне чаролије доо" која се бави прерадом воћа и поврћа и разговарао са пољопривредницима овог краја.

 

 

Извор: Танјуг