Вести

ПАЈИЋ: ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ШАБАЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА ОД ЕУ

Служба шабачког Дома здравља "Др Драга Љочић" добила је данас нов аутомобил марке "сандеро степвеј", два лаптопа и портабилни ултразвучни апарат за потребе мобилнoг тима палијативног збрињавања и кућног лечења.

Донација је део пројеката "Супорт лајф" (Подржи живот), а реализована је кроз програм прекограничне сарадње Србије и Хрватске. Ова вредна донација за шабачки Дом здравља од oкo 210.000 евра, финансирана из фондова Европске уније, несумњиво ће олакшати функционисање мобилних палијативних тимова.

На овај начин они ће бити још доступнији за пружање здравствених и социјалних услуга у сеоским подручјима за особе са инвалидитетом, старе, беспомоћне и хроничне пацијенте, посебно када се ради о тешко оболелим који нису у стању да дођу до здравствене установе. Поред тога што ће унапредити и убрзати лечење пацијената, повећаће и безбедност запослених.

- Поносан сам на овај пројекат, јер је од великог значаја за наш град и суграђане. Хвала Европској унији, Град Шабац је искрено захвалан на овој помоћи. Радимо у интересу наших грађана и правимо од Шапца град будућности, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Ово возило је треће по реду добијено из пројекта Европске уније.

 

Извор: Sabac.rs