Вести

ПЕТКОВИЋ: ДРЖАВА СРБИЈА МИСЛИ О СВОМ НАРОДУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Директор Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију др Петар Петковић, који борави у дводневној посети Косову и Метохији, обишао је Лепосавић и разговарао са грађанима о исплати једнократне финансијске помоћи Владе Републике Србије, намењене нашем народу у јужној покрајини.

Данас је почела исплата помоћи у износу од 100 евра за све запослене, децу и пензионере и 200 евра за све незапослене у динарској противвредности.

Тим поводом Петковић је обишао експозитуру Банке "Поштанска штедионица", преко које се реализује исплата.

Петковић је подсетио да је иницијатива за исплату једнократне помоћи потекла од председника Србије Александра Вучића.

Данас је велики и значајан дан за наш народ на Косову и Метохији када испуњавамо велико обећање председника Александра Вучића и овде смо да испратимо први дан исплате новчане помоћи Владе Републике Србије за наш народ на Косову и Метохији“,  изјавио је Петковић.

Петковић је поновио да ће сваки човек добити по 100 евра у динарској противвредности, и запослени и пензионери и свако дете, док ће незапослени добити по 200 евра помоћи.

То је показатељ колико држава Србија мисли о свом народу на Косову и Метохији и реч је о додатном пакету помоћи за наш народ на Косову и Метохији. Ребалансом буџета држава је издвојила највећу помоћ икада за јужну покрајину и то у износу од 4 милијарде динара, што за капиталне пројекте, као што су изградња путева, болница, вртића, што за директну финансијску помоћ. Држава ће увек бити ту за свој народ, да им помажемо, а ваше је само да останете на својим вековним огњиштима и да се боримо заједно са државом за будућност и за нашу децу“, поручио је Петковић и захвалио Банци "Поштанска штедионица" на помоћи у реализацији исплате помоћи.

Реч је о значајној финансијској институцији која је стара преко једног века и која поставља нове стандарде“, навео је Петковић.

Са Петковићем, експозитуру у Лепосавићу је обишао и председник Извршног одбора Банке "Поштанска штедионица" мр Бојан Кекић.

Након обиласка реновиране експозитуре, Петковић и Кекић поделили су и таблете деци из четири општине на северу Косова и Метохије.

Приликом обиласка Лепосавића, Петковић се састао и са председником Привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем, начелником Косовско-митровачког управног округа Славком Симићем, председником Српске листе Гораном Ракићем.

 

 

 

Извор: Танјуг