Вести

ПЕТКОВИЋ: ВИОЛА ФОН КРАМОН ПОДРЖАВА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈУ ПРИЛИКА НА ТЕРЕНУ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић поручио је известитељки ЕП за тзв. Косово Виоли фон Крамон да се мане севера Косова и Метохије и да уместо тога гледа да приволи Приштину конструктивном дијалоду.

Петковић је, поводом изјаве Фон Крамон да институције на северу Косова и Метохије морају да се интегришу у косовски систем, написао да је много и од једног албанског лобисте да се тако брутално меша у потписане споразуме и подржава нову дестабилизацију прилика на терену.

"Маните се севера Косова и Метохије, а уместо тога гледајте како да приволите своје чедо конструктивном дијалогу", истакао је Петковић.

Петковић је Виоли фон Крамон поставио и питање да ли је фрактура носа Николе Перића из Зебинца слика тог самозваног Косова у коме Срби добро живе и нагласио да Фон Крамон ни реч није рекла о тачно 89 инцидената према Србима на Косову и Метохији, а да уместо тога гаји опсесију севером наше покрајине и председником Србије Александром Вучићем.

"Опет говорите о одговорности две стране у дијалогу - госпођо схватите, Курти је тај који је одбацио предлог Европске уније. С којим правом постављате нови услов за формирање Заједнице српских општина - тзв. интеграцију севера Косова и Метохије", упитао је Петковић Виолу фон Крамон.

 

 

 

Извор: Танјуг